זמן הכנה: 40 דקות + שעה התפחה + 20 דקות התפחה שנייה זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים לבצק:
שלב ראשון:
- כף שמרים יבשים
- כף סוכר
- כף קמח
- ½ כוס מים חמימים
שלב שני:
- 50 גרם נטורינה מומסת
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה + 1 חלמון (שומרים את החלבון להברשה)
- 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
- 3 כוסות קמח
מצרכים למלית:
- 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' (250 גרם)
- 1 כף קורנפלור
מתכון לגביניות שמרים מתוקות – רכות ומדהימות כמו במאפייה
מתכונים נוספים
גביניות במילוי גבינה עשיר רכות בטירוף
מתכון למאפה וניל מהיר מתכון מעלף
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערה, מערבבים את השמרים, כף סוכר, כף קמח ומים חמימים. מכסים ומניחים לתסוס 10 דקות.
- מוסיפים לקערת השמרים את הנטורינה המומסת, חצי כוס סוכר, סוכר וניל, ביצה שלמה וחלמון, שמנת חמוצה וקמח. לשים היטב לבצק אחיד.
- מקמחים קלות את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה כשעה, עד להכפלת הנפח.
- הכנת המלית: בקערה נפרדת, מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
- הרכבת הגביניות: על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים את המלית באופן שווה על הבצק. ניתן להוסיף צימוקים לפי הטעם.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וחותכים לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.
- טובלים את החלק התחתון של כל פרוסה באבקת סוכר ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים לגביניות לתפוח 20 דקות נוספות.
- מערבבים את החלבון ששמרנו עם שארית השמנת החמוצה ומברישים בעדינות את הגביניות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר מעל.
בתאבון!
מתכון של חגית אלקבץ.
Leave a Reply