גוואקמולי הכי טעים שיש ב-5 דקות

גוואקמולי הכי טעים שיש
3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

גוואקמולי מושלם

מתכון גוואקמולי נהדר עם טעם פיקנטי מעט בזכות פלפל קאיין וכוסברה. ניתן להגיש אותו חלק או גס, לפי הטעם. מושלם לצד נאצ'וס תירס ביתיים.

זמן הכנה: 15 דקות זמן כולל: 15 דקות מנות: 4

גוואקמולי ברמה של מסעדה נמצא במרחק של כמה מרכיבים פשוטים בלבד. תופתעו לגלות כמה קל להכין את מתכון הגוואקמולי המדהים הזה. אתם תחזרו אליו שוב ושוב!

מה זה גוואקמולי?

גוואקמולי הוא מטבל או ממרח על בסיס אבוקדו שמקורו במקסיקו. בדרך כלל הוא עשוי מאבוקדו מעוך ומיץ ליים, ומתובל במלח וכוסברה. גוואקמולי מכיל לעתים קרובות עגבניות ובצל.

איך להכין גוואקמולי

המתכון המלא נמצא למטה, אבל הנה היסודות:

מרכיבים:

  • אבוקדו: כמובן, תצטרכו אבוקדו!
  • ליים: מיץ ליים מוסיף חמיצות ועוזר למנוע השחמה של האבוקדו.
  • מלח: כפית מלח מעצימה את הטעמים של שאר המרכיבים.
  • ירקות: תצטרכו גם בצל ועגבניות תמר.
  • תבלינים: כוסברה טרייה, שום קצוץ ופלפל קאיין מוסיפים המון טעם.

הוראות הכנה:

קל מאוד להכין גוואקמולי ברמה של מסעדה בבית: פשוט ערבבו את כל המרכיבים יחד! זה הכל. המתכון המלא נמצא למטה.

מתכונים נוספים

מתכון ללאפות הכי טעימות שטעמתם בחיים
מתכון למרק עדשים כתומות טבעוני עשיר בטעמים
ארוחת בוקר מפנקת – מתכון נדיר

איך להגיש גוואקמולי

הגישו את הגוואקמולי עם נאצ'וס תירס, קרקרים או ירקות טריים לטבילה. אפשר גם למרוח אותו על טוסט, להשתמש בו כתוספת להמבורגר או כריך, או להוסיף אותו לתפוח אדמה אפוי.

טיפ למתכון:

איך למנוע מהגוואקמולי להשחים?

לאבוקדו יש נטייה להשחים כשהוא בא במגע עם אוויר, כך שגוואקמולי מאבד את צבעו הירוק די מהר. ניתן למנוע זאת על ידי הנחת הגוואקמולי בכלי אטום, וכיסוי החלק העליון בשכבה דקה של מים, מיץ לימון או מיץ ליים. מחסום זה ימנע מהאוויר להיכנס. אטמו את המיכל ואחסנו אותו במקרר עד יומיים.

האם אפשר להקפיא גוואקמולי?

כן, אפשר להקפיא גוואקמולי. הניחו אותו (במנות בגודל הגשה) בשקיות הקפאה, הוציאו את האוויר העודף ושטחו. עטפו את השקיות בנייר כסף להגנה נוספת מפני כוויות קור. הקפיאו עד שלושה חודשים. הפשירו במקרר.

מצרכים

  • 3 אבוקדו – קלופים, מגולענים ומעוכים
  • 1 ליים, סחוט
  • 1 כפית מלח
  • 2 עגבניות תמר או שרי, חתוכות לקוביות
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 1 קורט פלפל קאיין טחון (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. אספו את כל המרכיבים.
  2. מעכו את האבוקדו, מיץ הליים והמלח יחד בקערה בינונית; ערבבו פנימה את העגבניות, הבצל, הכוסברה והשום.
  3. ערבבו פנימה את פלפל הקאיין. הגישו מיד, או כסו והכניסו למקרר למשך שעה לשיפור הטעם.

בתאבון!