דגים חריפים עם חומוס מתכון מרוקאי מעלף לשבת

דגים חריפים עם חומוס מתכון מרוקאי מעלף לשבת
5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

קדירת דגים חריפה עם חומוס

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן השרייה: שעה-שעתיים סה"כ: שעה ו-45 דקות עד שעתיים ו-15 דקות

מרכיבים:

  • 5-6 יחידות דגים (נסיכה, דניס, פורל או דומה)
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל גמבה קצוץ
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 7-8 שיני שום קצוצות
  • 3 פלפלים חריפים קצוצים
  • 1 קופסת חומוס גרגירים
  • לימון פרוס
  • שמן לטיגון
  • תבלינים: פפריקה חריפה, מלח, אריסה (לא חובה), רסק עגבניות, תבלין דגים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדגים: מפלטים את הדגים ומסירים את העצמות. משרים את הדגים במלח ולימון למשך שעה-שעתיים.
  2. מכינים את הרוטב: מטגנים קלות את השום, הפלפל גמבה, חופן כוסברה, העגבניות המגורדות והפלפלים החריפים.
  3. מתבלים את הרוטב: מוסיפים פפריקה חריפה, מלח, שמן, אריסה (לא חובה), רסק עגבניות ותבלין דגים.
  4. מוסיפים נוזלים: מוסיפים כוס מים (או יותר, לפי כמות הדגים). מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש.
  5. מוסיפים את הדגים: מניחים את הדגים ברוטב ומבשלים על אש נמוכה. מדי פעם יוצקים מהרוטב על הדגים.
  6. השלמת הבישול: לקראת סוף הבישול, מוסיפים חופן כוסברה וחומוס גרגירים (אפשר מקופסת שימורים).
  7. הגשה: מקשטים בפרוסות לימון. ניתן להכניס לתנור לצריבה נוספת לפני ההגשה.

טיפ: ניתן להשתמש בכל סוג של דג שאוהבים, רצוי לבחור דגים טריים ואיכותיים.

מתכון של הילה ליברטי.

Exit mobile version