קדירת דגים חריפה עם חומוס
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן השרייה: שעה-שעתיים סה"כ: שעה ו-45 דקות עד שעתיים ו-15 דקות
מרכיבים:
- 5-6 יחידות דגים (נסיכה, דניס, פורל או דומה)
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 פלפל גמבה קצוץ
- 2 עגבניות מגורדות
- 7-8 שיני שום קצוצות
- 3 פלפלים חריפים קצוצים
- 1 קופסת חומוס גרגירים
- לימון פרוס
- שמן לטיגון
- תבלינים: פפריקה חריפה, מלח, אריסה (לא חובה), רסק עגבניות, תבלין דגים
אופן ההכנה:
- מכינים את הדגים: מפלטים את הדגים ומסירים את העצמות. משרים את הדגים במלח ולימון למשך שעה-שעתיים.
- מכינים את הרוטב: מטגנים קלות את השום, הפלפל גמבה, חופן כוסברה, העגבניות המגורדות והפלפלים החריפים.
- מתבלים את הרוטב: מוסיפים פפריקה חריפה, מלח, שמן, אריסה (לא חובה), רסק עגבניות ותבלין דגים.
- מוסיפים נוזלים: מוסיפים כוס מים (או יותר, לפי כמות הדגים). מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את הדגים: מניחים את הדגים ברוטב ומבשלים על אש נמוכה. מדי פעם יוצקים מהרוטב על הדגים.
- השלמת הבישול: לקראת סוף הבישול, מוסיפים חופן כוסברה וחומוס גרגירים (אפשר מקופסת שימורים).
- הגשה: מקשטים בפרוסות לימון. ניתן להכניס לתנור לצריבה נוספת לפני ההגשה.
טיפ: ניתן להשתמש בכל סוג של דג שאוהבים, רצוי לבחור דגים טריים ואיכותיים.
מתכון של הילה ליברטי.
Leave a Reply