דג מרוקאי אפוי בתנור

דג מרוקאי אפוי בתנור
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של שרונה זאבי

מתכון קל ופשוט לדג מרוקאי אפוי בתנור, יוצא מצוין עם כל סוגי הדגים.

מצרכים:

  • 5-6 פילטים של דג (מושט, אמנון, לוקוס וכו’)
  • גרגרי חומוס מבושלים
  • גמבה פרוסה
  • פלפלים חריפים (לפי הטעם)
  • מיץ לימון
  • כוסברה קצוצה (בכמות נדיבה)
  • שיני שום פרוסות או שלמות
  • שמן
  • מלח
  • כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מרוקאית (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הדגים עם מיץ לימון לחצי שעה.
  2. מסדרים בתבנית פיירקס את המצרכים הבאים:
    • גרגרי חומוס מבושלים
    • גמבה פרוסה
    • פלפלים חריפים
    • שום פרוס
    • כוסברה קצוצה
  3. מניחים את הדגים מעל הירקות.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את המצרכים הבאים:
    • שמן
    • מלח
    • כורכום
    • פלפל שחור גרוס
    • פפריקה מרוקאית (לא חובה)
    • מעט מים
  5. יוצקים את הרוטב על הדגים, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
  6. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15 דקות.

הערות:

  • ניתן להוסיף לתערובת התבלינים גם רוטב צ’ימיצ’ורי.
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס.

המתכון הזה הוא דרך נהדרת להכין דג מרוקאי טעים ובריא. הוא פשוט להכנה ומתאים לארוחה משפחתית או לאירוח.

Exit mobile version