לחם ממולא בבשר – מתכון של לי אבוטבול
זהו מתכון מדהים ומיוחד שמשלב לחם פריך עם מילוי עסיסי של בשר ותבלינים. הלחם מתמלא בתערובת בשרית מתובלת ולצדו תמצאו אגוזים, חמוציות ועשבי תיבול ריחניים שמוסיפים המון טעם.
מצרכים:
- לחם אחיד שלם
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- צרור שמיר
- חמוציות יבשות ללא סוכר
- 500 גרם בשר טחון מסוג מספר 2 (צלעות)
- אגוזי מלך
- צנוברים
- שקדים לבנים
- מעט שמן
- תבלינים: פלפל, מלח, כמון, ופפריקה
אופן ההכנה:
- ראשית, מטגנים את הבשר במחבת עם נגיעה של שמן יחד עם פלפל ומלח עד שהוא משנה צבע וצובר טעם.
- לאחר מכן, קולים את האגוזים, הצנוברים והשקדים במחבת חמה עד שמגיעים לגוון זהוב וטוחנים אותם ביד.
- מערבבים את הבשר עם העשבים הקצוצים, האגוזים הקלויים, והחמוציות.
- חותכים את קצה הלחם ושולפים את תוך הלחם ומשאירים אותו בצד לשימוש מאוחר יותר.
- ממלאים את הלחם בתערובת הבשר המוכנה תוך כדי לחיצה פנימה בשכבות.
- סוגרים את הלחם עם התוכן שהוצאנו קודם, מורחים מעט שמן על הלחם ומשחמים בתנור ל-180-190 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחם נעשה פריך וזהוב.
הגשה לצד טחינה ביתית תוסיף מימד טעם נוסף ותשדרג את החוויה. המתכון הזה מתאים לארוחות משפחתיות או לאירוח מיוחד, וכולם ייהנו ממנו!
המתכון באדיבות אתר ליר
Leave a Reply