3/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול
המרק שעועית הזה יגרום לכם לבכות! (מרוב אושר!)
זמן הכנה: 3 שעות ו-20 דקות (לא כולל השריית שעועית) דרגת קושי: קל
מתכון למרק שעועית לבנה ובשר, עשיר, טעים ומנחם! מושלם לימי חורף קרים, לארוחת שבת או סתם לפינוק.
מצרכים:
- ½ ק"ג בשר מספר 5 (או יותר), חתוך לקוביות
- עצמות מוח
- ½ ק"ג שעועית יבשה, מושרת לילה שלם במים
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 צרור כוסברה, קצוצה
- 3 גבעולי סלרי, כולל עלים, קצוצים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפיות מלח
- ½ כף פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 2 עגבניות, מגורדות
- שמן לטיגון
מרק שעועית
מתכונים נוספים
מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות: חגיגה של טעמים וזיכרונות
מרק עגבניות ואורז של סבתא
המתכון הסודי לפילה עוף בטריאקי עסיסי בטירוף!
מרק שעועית עם בשר
אופן ההכנה:
-
צורבים את הבשר:
- מחממים שמן בסיר רחב.
- צורבים את קוביות הבשר ועצמות המוח מכל הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומשאירים את עצמות המוח.
-
מטגנים את הירקות:
- מוסיפים את הבצל והסלרי הקצוצים לסיר ומטגנים במשך 10 דקות.
-
מוסיפים את שאר המרכיבים:
- מוסיפים את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וכמון.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגורדות והשעועית המסוננת.
- מחזירים את קוביות הבשר לסיר.
- מוסיפים כ-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
-
מבשלים את המרק:
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות, או עד שהבשר והשעועית רכים.
טיפ: מומלץ להגיש את המרק חם, עם לחם טרי.
מרק שעועית – ארוחה שלמה ומזינה לחורף
מרק שעועית הוא ארוחה שלמה ומזינה בפני עצמה, המושלמת לכל ימות השנה ובמיוחד לחורף. הוא עשיר בטעמים, מנחם ומשביע, ומשלב בין קטניות בריאות לבשר עסיסי וירקות טריים. המתכון הזה קל להכנה ויביא את טעמי הבית אליכם לשולחן.
יתרונות תזונתיים של מרק שעועית עם בשר:
- מקור מצוין לחלבון: הן מהשעועית הן מהבשר. חלבון חשוב לבניית ושמירה על רקמות הגוף, ליצירת הורמונים ואנזימים ולחיזוק מערכת החיסון.
- עשיר בסיבים תזונתיים: סיבים תזונתיים חשובים לבריאות מערכת העיכול, לתחושת שבע ולוויסות רמות הסוכר בדם.
- מכיל ויטמינים ומינרלים: המרכיבים במרק תורמים מגוון ויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו ברזל, אבץ, ויטמין C ויטמינים מקבוצת B.
- דל בשומן רווי: ניתן להשתמש בנתח בשר רזה כדי להפחית את כמות השומן הרווי במרק.
- ארוחה מאוזנת: המרק מכיל את כל אבות המזון – פחמימות מהשעועית, חלבון מהבשר ושומנים מהשמן – ומהווה ארוחה מלאה ומזינה.
טיפים להכנת מרק שעועית מושלם:
- השריית השעועית: השריית השעועית במים לפני הבישול מקצרת את זמן הבישול ומסייעת לעיכול קל יותר.
- בחירת בשר: מומלץ להשתמש בנתח בשר שמתאים לבישול ארוך, כמו צלי כתף או בשר לקובה.
- תיבול: ניתן לגוון את התיבול עם תבלינים ועשבי תיבול שונים לפי הטעם.
- מרקם: ניתן לטחון חלק מהמרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם סמיך יותר.
- הגשה: מומלץ להגיש את המרק חם עם לחם טרי או קרוטונים.
מתכון של חלי יפע
Leave a Reply