מתכון לפנקייק אוורירי
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20-30 דקות (תלוי בכמות הפנקייקים)
מצרכים:
- 4 ביצים, מופרדות
- חצי כוס סוכר
- כוס חלב (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
- 3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפייה)
- 1 כפית תמצית וניל
- תרסיס שמן
איך מכינים פנקייק מושלם! ב 10 דקות – בישולי
מתכונים נוספים
פנקייק אמריקאי: המתכון המקורי לפנקייק אמריקאי עבה ואוורירי
פנקייק חלבון שיבולת שועל מתכון הורס
מתכון וופל בלגי קל להכנה למתחילים
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים: בקערת המיקסר, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד, במרקם של קצף גילוח.
- מוסיפים חלמונים: תוך כדי ערבול, מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד להטמעה מלאה.
- מוסיפים נוזלים: מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים קמח: מוסיפים את הקמח (תופח או רגיל עם אבקת אפייה) ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מטגנים את הפנקייקים: מחממים מחבת רגילה על אש נמוכה ומרססים קלות בתרסיס שמן. יוצקים חצי כוס מהבלילה למחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים עד להזהבה.
- מגישים: מגישים את הפנקייקים חמים עם תוספות אהובות כמו מייפל, פירות או קצפת.
טיפים:
- הקפידו לא לערבב את הבלילה יתר על המידה לאחר הוספת הקמח.
- אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט חלב.
- אם הפנקייקים נשרפים מהר מדי, הנמיכו את האש.
- ניתן לשמור את הפנקייקים המוכנים במקרר ולהגיש אותם קרים או לחמם אותם מעט לפני ההגשה.
בתיאבון!
מתכון של מורן אשגרי.
Leave a Reply