המתכון הכי מוצלח לבורקיטס תפוחי אדמה ב-5 דקות

המתכון הכי מוצלח לבורקיטס תפוחי אדמה ב-5 דקות
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

בורקיטס תפוחי אדמה ביתיים

זמן הכנה: כ-5 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות סה"כ: כ- 50-60 דקות

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח (רגיל או כוסמין)
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • כפית מלח

למילוי:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (מבושלים ועשויים לפירה)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, שמן, מים רותחים ומלח במשך כ-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מחלקים ומרדדים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חתיכה לעלה דק על משטח מקומח.
  4. קורצים עיגולים: בעזרת כוס, קורצים עיגולים מהבצק.
  5. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה. מערבבים את הבצל המטוגן עם פירה תפוחי האדמה, מלח ופלפל.
  6. ממלאים וסוגרים: מניחים כפית מהמילוי על כל עיגול בצק. מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
  7. מסדרים ואופים: מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים: אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהבורקיטס מזהיבים.

בתאבון!

מתכון של אורית לוי.

Exit mobile version