סיגרים מרוקאים במילוי בשר פיקנטי
זמן הכנה: 45 דקות זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
- 1 חבילה עלי סיגר מרוקאים (מופשרים לילה לפני במקרר)
- 1 ק"ג בשר בקר מספר 5 (כתף) או מספר 2
- כמה עלי דפנה
- גרגירי פלפל אנגלי (לפי הטעם)
- ¼ כפית כורכום
- 1 בצל (קלוף)
- 1 ראש שום (ללא קליפה)
- 6-7 פלפלים סודנים יבשים (חריפים)
- 1 חופן כוסברה
- 1 כף כמון
- 2 כפות שמן
- 1 כף מלח (לטעום ולתקן תיבול)
- 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כוס ציר ממי הבשר (או מים פושרים רגילים)
סיגרים מרוקאיים של השף אבי ביטון וקובי אריאלי , מתוך "ארוחת שבת" – עונה 2
מתכונים נוספים
בוריקה תפוח אדמה מתכון משגע
אגרול במילוי כבד מקורמל המתכון הכי טעים שיש
כרובית ממולאת בבשר טחון ברוטב עגבניות מתכון נדיר
אופן ההכנה:
אופציה קלה יותר:
- מחלקים את הבשר ל-2 כדורים.
- בסיר, מרתיחים מים עם עלי דפנה, בצל שלם קלוף וגרגירי פלפל אנגלי.
- מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים חצי שעה.
- מוציאים את הבשר מהמים ומצננים.
- במעבד מזון, טוחנים את הבשר במשך דקה.
- מוסיפים את התבלינים, הכוסברה והשום וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים כל עלה סיגר במעט מהתערובת ומגלגלים.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד להזהבה.
אופציה מסורתית:
- בסיר, מרתיחים את הבשר עם עלי דפנה, בצל שלם קלוף וגרגירי פלפל אנגלי במשך שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.
- מוציאים את הבשר מהמים ומצננים.
- במעבד מזון, טוחנים את הבשר עם שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים כל עלה סיגר במעט מהתערובת ומגלגלים.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד להזהבה.
הגשה:
מגישים את הסיגרים חמים לצד סלט ירקות קצוץ וטחינה.
מתכון של אילנית בניזרי.
Leave a Reply