המתכון הסודי לגוזגוזה של תומר תומס – אל תפספסו!

המתכון הסודי לגוזגוזה של תומר תומס
דרגו את המתכון

 

מתכון לגוזגוזה במילוי בשר – תומר תומס

גוזגוזה במילוי בשר היא מנה מעוררת תיאבון שמשלבת טעמים עשירים של בשר ושומן כבש, כולם עטופים בבצק רך וזהוב. פינוק שמתאים לכל ארוחה משפחתית.

מצרכים

למילוי הבשר:

  • 4 בצלים
  • 700 גרם בשר מספר 2 חתוך לחתיכות קטנות
  • 150 גרם שומן כבש חתוך לחתיכות קטנות
  • כמון שלם
  • כמון טחון
  • מלח
  • פלפל
  • 4 כפות שמן זית

לבצק והקישוט:

  • 1 ק”ג קמח תופח
  • 4 כפות מיונז
  • 2 חלמונים
  • קצח ושומשום לקישוט
  • 2 כוסות מים + רבע כוס מים

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים את הקמח עם המיונז, חצי כף מלח ו-2 כוסות מים עד לקבלת בצק אחיד. נפסיק אותו ל-15 דקות למנוחה.
  2. למילוי, נחתוך את שומן הכבש ונקצוץ את הבצלים, נכנס לקערה גדולה עם הבשר ונערבב.
  3. נוסיף שמן זית, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כף כמון טחון וכף גרעיני כמון שלמים ונערבב היטב.
  4. נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים ונרדד כל חלק לעובי חצי סנטימטר.
  5. נקרוץ מכל חלק שני עיגולים בגודל הרצוי.
  6. נמלא במילוי הבשר במרכז העיגול, נקפל ונעצב כמעין אוזן המן, ונניח להן להנוח בתבנית עם נייר אפיה.
  7. נבריש את הבצק בחלמון, נפזר מעל את הקצח והשומשום.
  8. נאפה בתנור מחומם מראש בחום של 170 מעלות ל-40 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.

לאחר האפייה, נלכו להנות מגוזגוזות חמות ומלאות בטעמים. זוהי מנה מפנקת שכיף לחלוק עם המשפחה!

Exit mobile version