מתכון לגוזגוזה במילוי בשר – תומר תומס
גוזגוזה במילוי בשר היא מנה מעוררת תיאבון שמשלבת טעמים עשירים של בשר ושומן כבש, כולם עטופים בבצק רך וזהוב. פינוק שמתאים לכל ארוחה משפחתית.
מצרכים
למילוי הבשר:
- 4 בצלים
- 700 גרם בשר מספר 2 חתוך לחתיכות קטנות
- 150 גרם שומן כבש חתוך לחתיכות קטנות
- כמון שלם
- כמון טחון
- מלח
- פלפל
- 4 כפות שמן זית
לבצק והקישוט:
- 1 ק”ג קמח תופח
- 4 כפות מיונז
- 2 חלמונים
- קצח ושומשום לקישוט
- 2 כוסות מים + רבע כוס מים
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את הקמח עם המיונז, חצי כף מלח ו-2 כוסות מים עד לקבלת בצק אחיד. נפסיק אותו ל-15 דקות למנוחה.
- למילוי, נחתוך את שומן הכבש ונקצוץ את הבצלים, נכנס לקערה גדולה עם הבשר ונערבב.
- נוסיף שמן זית, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כף כמון טחון וכף גרעיני כמון שלמים ונערבב היטב.
- נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים ונרדד כל חלק לעובי חצי סנטימטר.
- נקרוץ מכל חלק שני עיגולים בגודל הרצוי.
- נמלא במילוי הבשר במרכז העיגול, נקפל ונעצב כמעין אוזן המן, ונניח להן להנוח בתבנית עם נייר אפיה.
- נבריש את הבצק בחלמון, נפזר מעל את הקצח והשומשום.
- נאפה בתנור מחומם מראש בחום של 170 מעלות ל-40 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.
לאחר האפייה, נלכו להנות מגוזגוזות חמות ומלאות בטעמים. זוהי מנה מפנקת שכיף לחלוק עם המשפחה!
Leave a Reply