סלט מרענן עם גבינה בולגרית ורצועות בטטה קריספיות
זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לסלט:
- 1 צרור עלי בייבי
- 4 עלי חסה, חתוכים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
- 1 בצל סגול, חתוך לרצועות
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
- 1 מלפפון, חתוך לרצועות
- ½ כוס אגוזי מלך
- 1 חופן טבעות זיתים שחורים
- 1 חופן תערובת גרעינים
- גבינה בולגרית, מגורדת
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לרצועות דקות
לרוטב:
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 5 כפות סילאן או דבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- ½ לימון, סחוט
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים את רצועות הבטטה בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, כולל הבטטה המטוגנת.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
- מגישים את הסלט ומזלפים את הרוטב לפי הטעם.
מתכון של סוניה סאני בן הרוש ואיילת בוקבוזה
Leave a Reply