מתכון לקציצות אווריריות בטירוף
קציצות אווריריות ורכות כמו אלה של אבוחצירא. פשוטות להכנה וטעימות בטירוף.
מאת: תמר קדוש
הקציצות האלה הן מעדן! רכות ואווריריות שתשגע את כל מי שטועם. המתכון קל להכנה ודורש מינימום מצרכים. מושלם לארוחת צהריים או ערב.
מצרכים
- חצי קילו בשר טחון
- בצל גדול
- תפוח אדמה קטן או גזר
- 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
- חצי צרור פטרוזיליה
- מלח, פלפל שחור, קצת בהרט
- כרבע עד חצי כוס אורז לא מבושל
לציפוי:
- ביצה מקושקשת
- צלחת עם סולת
לרוטב:
- מעט שמן
- כפית פפריקה
- קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות דק
- שום כתוש או בצל מטוגן
- כפית מרק עוף
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון בצל, פטרוזיליה ותפוח אדמה.
- מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים יחד עם האורז.
- מוסיפים תבלינים.
- יוצרים כדורים.
- טובלים בביצה ואחר כך בסולת ומטגנים כדקה מכל צד.
- להכנת הרוטב: מחממים קצת שמן בסיר עם שום או בצל, מוסיפים תבלינים.
- מוסיפים עגבניות ואז 2-3 כוסות מים.
- מכניסים את הקציצות לרוטב.
- סוגרים עם מכסה ומבשלים כ-40 דקות.
- בודקים ומוסיפים מים במידת הצורך.
Leave a Reply