הקציצות הכי רכות שיש

הקציצות הכי רכות שיש
דרגו את המתכון

מתכון לקציצות אווריריות בטירוף

קציצות אווריריות ורכות כמו אלה של אבוחצירא. פשוטות להכנה וטעימות בטירוף.

מאת: תמר קדוש

הקציצות האלה הן מעדן! רכות ואווריריות שתשגע את כל מי שטועם. המתכון קל להכנה ודורש מינימום מצרכים. מושלם לארוחת צהריים או ערב.

מצרכים

  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל גדול
  • תפוח אדמה קטן או גזר
  • 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • מלח, פלפל שחור, קצת בהרט
  • כרבע עד חצי כוס אורז לא מבושל

לציפוי:

  • ביצה מקושקשת
  • צלחת עם סולת

לרוטב:

  • מעט שמן
  • כפית פפריקה
  • קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות דק
  • שום כתוש או בצל מטוגן
  • כפית מרק עוף
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון בצל, פטרוזיליה ותפוח אדמה.
  2. מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים יחד עם האורז.
  3. מוסיפים תבלינים.
  4. יוצרים כדורים.
  5. טובלים בביצה ואחר כך בסולת ומטגנים כדקה מכל צד.
  6. להכנת הרוטב: מחממים קצת שמן בסיר עם שום או בצל, מוסיפים תבלינים.
  7. מוסיפים עגבניות ואז 2-3 כוסות מים.
  8. מכניסים את הקציצות לרוטב.
  9. סוגרים עם מכסה ומבשלים כ-40 דקות.
  10. בודקים ומוסיפים מים במידת הצורך.
Exit mobile version