חזה עוף בטמפורה ברוטב חלומי – מתכון קל וטעים
מצרכים:
לבלילה:
- 1 קילו חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של כ-2X2 ס״מ
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כף רוטב סויה
- 1 ביצה
- ¾ כוס מים
- ½ כפית סודה לשתייה
- 2 כפות קורנפלור
- ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב:
- 5 שיני שום כתושות
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1 קורט מלח ופלפל שחור
- 1 כף סוכר לבן
- ½ כוס מים
- 1 כף קורנפלור
- 4 כפות חומץ
- שמן (מעט)
אופן הכנה:
- הכנת הבלילה: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הבלילה. הוסיפו את קוביות חזה העוף וערבבו היטב עד שהן מצופות בבלילה. הכניסו למקרר לחצי שעה.
- טיגון העוף: חממו שמן עמוק בסיר. טגנו את קוביות חזה העוף עד להזהבה יפה. הוציאו מהשמן והניחו על נייר סופג.
- הכנת הרוטב: טגנו את השום הכתוש במעט שמן עד להזהבה קלה. הוסיפו את הסוכר הלבן וערבבו.
- הוסיפו את המים, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה (אם משתמשים), המלח והפלפל השחור. הביאו לרתיחה.
- בקערית קטנה, ערבבו את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מזגו את תערובת הקורנפלור למחבת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
- הוסיפו את החומץ וערבבו היטב.
- הוסיפו את קוביות העוף המטוגנות למחבת וערבבו עד שהן מצופות היטב ברוטב.
- הגישו את המנה חמה, מעוטרת בשומשום לבן ובצל ירוק קצוץ.
Leave a Reply