חזה עוף בציפוי טמפורה ברוטב צ’ילי מתוק

חזה עוף בציפוי טמפורה ברוטב צ'ילי מתוק
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מאת רינת משה

מתכון נפלא לחזה עוף בנגיעות אסייתיות. ציפוי הטמפורה הופך את העוף לפריך במיוחד, והרוטב הצ’ילי המתוק מוסיף טעם עשיר ומתקתק. מושלם לארוחת צהריים או ערב מהירה וקלה להכנה.

מצרכים:

לעוף:

  • 1 ק”ג חזה עוף, פרוס לקוביות

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס מים קרים
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב צ’ילי:

  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • 1 כף מים חמים
  • פלפל שחור
  • מלח

לקישוט:

  • שומשום
  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. הכנת הטמפורה: בקערה, ערבבו את הקמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה, מלח ופלפל. הוסיפו את הביצה והמים הקרים וערבבו היטב עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
  2. הכניסו את קוביות חזה העוף לבלילת הטמפורה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.
  3. הכנת הרוטב: חממו מעט שמן במחבת וטגנו את שיני השום עד להזהבה קלה.
  4. הוסיפו למחבת את הפפריקה המתוקה, סילאן, רוטב צ’ילי וכף מים. ערבבו היטב ותבלו במלח ופלפל.
  5. בשלו את הרוטב כ-5 דקות על אש נמוכה.
  6. טיגון העוף: חממו שמן עמוק במחבת נפרדת. טגנו את קוביות חזה העוף המצופות בטמפורה עד להזהבה.
  7. הוציאו את קוביות העוף המטוגנות מהשמן וספגו את עודפי השמן בעזרת נייר סופג.
  8. הרכבת המנה: הכניסו את קוביות העוף המטוגנות לרוטב הצ’ילי וערבבו בעדינות לאיחוד הטעמים.
  9. בשלו עוד כ-5 דקות על אש נמוכה.
  10. לקישוט, פזרו שומשום ובצל ירוק קצוץ.

בתאבון!

Exit mobile version