חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי ברוטב עשיר

2.6/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי ברוטב עשיר

זמן הכנה: כ-30 דקות

מצרכים:

  • 800 גרם חזה עוף, חצוי ומתובל במלח ופלפל שחור
  • 2 מארזי פטריות
  • מארז עגבניות שרי
  • מעט שמן זית
  • 15 שיני שום שלמות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • ¾ כוס מים רותחים
  • ½ כוס מים קרים
  • כף גדושה קורנפלור

מתכונים נוספים

חזה עוף בחרדל ודבש מתכון אליפות
סוד הקציצות של סבתא: מתכון לקציצות עוף מטוגנות פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר וטעים

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה, טגנו את חזה העוף בשמן זית עד להזהבה קלה. הוציאו מהמחבת והניחו בצד.
  2. באותה המחבת, טגנו את הפטריות השלמות עד להזהבה קלה.
  3. הוסיפו למחבת את עגבניות השרי ושיני השום וטגנו במשך כ-5 דקות.
  4. תבלו את הירקות במלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק עוף.
  5. הוסיפו את המים הרותחים למחבת והביאו לרתיחה.
  6. החזירו את נתחי חזה העוף למחבת ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
  7. בקערה נפרדת, ערבבו היטב את הקורנפלור עם המים הקרים עד לקבלת נוזל אחיד ללא גושים.
  8. הוסיפו את תערובת הקורנפלור בהדרגה למחבת תוך כדי ערבוב, והמשיכו לבשל במשך 2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
  9. לפני ההגשה, פזרו מעל פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.

בתאבון!

מתכון של ליאת שפיצר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *