חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי ברוטב עשיר
זמן הכנה: כ-30 דקות
מצרכים:
- 800 גרם חזה עוף, חצוי ומתובל במלח ופלפל שחור
- 2 מארזי פטריות
- מארז עגבניות שרי
- מעט שמן זית
- 15 שיני שום שלמות
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כף אבקת מרק עוף
- ¾ כוס מים רותחים
- ½ כוס מים קרים
- כף גדושה קורנפלור
מתכון לחזה עוף עם פטריות ברוטב יין לבן של ישראל אהרוני – פודי
מתכונים נוספים
חזה עוף בחרדל ודבש מתכון אליפות
סוד הקציצות של סבתא: מתכון לקציצות עוף מטוגנות פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר וטעים
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה, טגנו את חזה העוף בשמן זית עד להזהבה קלה. הוציאו מהמחבת והניחו בצד.
- באותה המחבת, טגנו את הפטריות השלמות עד להזהבה קלה.
- הוסיפו למחבת את עגבניות השרי ושיני השום וטגנו במשך כ-5 דקות.
- תבלו את הירקות במלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק עוף.
- הוסיפו את המים הרותחים למחבת והביאו לרתיחה.
- החזירו את נתחי חזה העוף למחבת ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב את הקורנפלור עם המים הקרים עד לקבלת נוזל אחיד ללא גושים.
- הוסיפו את תערובת הקורנפלור בהדרגה למחבת תוך כדי ערבוב, והמשיכו לבשל במשך 2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
- לפני ההגשה, פזרו מעל פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.
בתאבון!
מתכון של ליאת שפיצר.
Leave a Reply