חטיף אנרגיה שומשום קל וממכר
מתכון של ירדנה ג’נאח
חטיף אנרגיה קראנצ’י וטעים בטירוף, פשוט להכנה ועשיר בכל טוב, עם מלא אגוזים קלויים מכל הסוגים שאוהבים!
מצרכים:
- אגוזים: 5 כוסות (500 גרם) סוגי אגוזים קלויים מכל הסוגים שאוהבים: קשיו, שקדים, פיסטוק, אגוזי פקאן (לא מסוכרים), אגוזי מלך, אגוזי ברזיל
- שומשום: 3 כוסות
- אבקת סוכר: 2 כפות
- סילאן / דבש: 1 כוס
- חמאה: 1 חבילה (100 גרם) מומסת (לפרווה להחליף למחמאה)
לציפוי שוקולד (אופציונלי):
- שוקולד מריר / לבן: 1 חפיסה (100 גרם)
- שמן: 1 כף
ציוד:
- תבנית חד פעמית מלבנית 20X30
- ניילון נצמד
- מעבד מזון / מטחנת תבלינים
- מחבת
- קערה גדולה
- קרש חיתוך
אופן ההכנה:
- טחינת אגוזים: טוחנים את האגוזים במעבד מזון או מטחנת תבלינים לתערובת גסה ומעבירים לקערה גדולה.
- קליית שומשום: קולים את השומשום במחבת עד שמשחים מעט, מוסיפים לקערת האגוזים ומערבבים.
- הוספת אבקת סוכר: מוסיפים את אבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.
- הוספת סילאן/דבש וחמאה: מוסיפים את הסילאן או הדבש והחמאה המומסת לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- הקפאה: מרפדים תבנית חד פעמית בניילון נצמד, מעבירים אליה את התערובת, מהדקים היטב ומקפיאים לשעתיים.
- חיתוך: הופכים את התערובת הקפואה על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.
ציפוי שוקולד (אופציונלי):
- המסת שוקולד: מכניסים את השוקולד השבור לקוביות והשמן לקערת מיקרוגל. ממיסים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- זילוף: מזלפים את השוקולד המומס מעל ריבועי חטיף האנרגיה.
טיפים:
- ניתן לגוון את סוגי האגוזים לפי הטעם.
- מומלץ לשמור את חטיפי האנרגיה במקרר.
- לציפוי שוקולד יפה יותר, ניתן להשתמש בשקית זילוף.
בתאבון!
Leave a Reply