חטיף שומשום ודבש נוסטלגי ללא תוספת סוכר

2.7/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

זמן הכנה: 10 דקות זמן קירור: 30 דקות

מצרכים:

  • 500 גרם שומשום קלוי
  • 5 כפות דבש (110 גרם)

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני, מחממים את הדבש על אש נמוכה עד שנוצרות בועות.
  2. מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים היטב עד שכל השומשום מצופה בדבש.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  4. מעבירים את תערובת השומשום והדבש לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
  5. מניחים נייר אפייה נוסף מעל התערובת ומשמנים גם אותו קלות.
  6. בעזרת מערוך, מרדדים את התערובת לעובי הרצוי.
  7. מסירים את נייר האפייה העליון ומסמנים בעדינות ריבועים בעזרת סכין.
  8. מצננים את החטיף לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שהוא מתקשה.
  9. חותכים את החטיף לריבועים לפי הסימונים.

טיפ: ניתן להוסיף לחטיף תבלינים כמו קינמון, הל או ג'ינג'ר טחון לפני הרידוד.

בתאבון!

מתכון של שרה קבצצי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *