מתכון של דינה פוקס רובני
מתכון קלאסי לבורקס בשר ופטריות שיעשה לכם את השבת! בצק עלים פריך במילוי בשר טחון ועשבי תיבול, ברוטב פטריות סמיך וטעים. מושלם לארוחת שבת או חג.
מצרכים:
לבצק:
- בצק עלים מופשר
למלית הבשר:
- בצל קצוץ
- חצי קילו בשר טחון
- מעט שומן כבש טחון (אופציונלי)
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- בהרט
לרוטב הפטריות:
- סלסלת פטריות טריות חתוכות
- שקית רוטב פטריות
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית מלח
- כוס וחצי מים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
-
מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשחים. מוסיפים את התבלינים ומצננים.
-
מכינים את הבורקס: חותכים את בצק העלים למלבנים. מניחים לאורך כל מלבן את מלית הבשר, מגלגלים לרולדה וסוגרים לצורת חישוק. מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
-
מכינים את רוטב הפטריות: מטגנים את הפטריות, מוסיפים את רוטב הפטריות, התבלינים והמים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
-
מרכיבים את המנה: מניחים את הבורקס על צלחת הגשה, יוצקים מעל את רוטב הפטריות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
בתאבון!
Leave a Reply