חלות ביתיות רכות כמו ענן – מתכון מנצח לשבת 🕯️

דרגו את המתכון

חלות ביתיות רכות כמו ענן – מתכון מנצח לשבת 🕯️

זמן הכנה: כשעתיים וחצי (כולל זמני התפחה) דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קילו קמח רגיל / קמח לבן רב תכליתי
  • 1 שקית שמרים טריה / קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים (L)
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס מים (להוסיף רק במידת הצורך)
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם נטורינה

לציפוי:

  • 1 כפית נטורינה
  • שומשום
  • 1 ביצה

מתכונים נוספים

חלת שבת ביתית רכה כמו ענן
חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים
עוגת ביסקוויטים קרה עם לוטוס – קינוח מושחת ב-20 דקות! 🍫

אופן ההכנה:

  1. לישת הבצק:

    • בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, השמרים, הביצים, 2 כוסות מים, הסוכר והנטורינה בעזרת וו לישה.
    • לושו את הבצק עד שנוצר גוש בצק מסביב לוו לישה.
    • הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש.
    • בדקו את הבצק: אם הוא גמיש ונוח לעבודה, אין צורך להוסיף מים. אם הוא יבש, הוסיפו בהדרגה את 1/4 כוס המים הנותרים.
    • לושו את הבצק במיקסר במשך 8 דקות נוספות.
  2. התפחה ראשונה:

    • אספו את הבצק מתחתית הקערה בעזרת ידיים משומנות קלות.
    • שמנו את הקערה והחזירו את הבצק פנימה.
    • כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לבצק לתפוח עד הכפלת נפחו.
  3. עיצוב החלות:

    • קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לצורת חלות.
  4. ציפוי והתפחה שנייה:

    • המיסו כפית נטורינה בביצה טרופה והברישו את החלות. זה יעזור לשומשום להידבק.
    • הניחו את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. עדיף להשתמש בתבנית נפרדת לכל חלה כדי לאפשר התפחה מיטבית.
    • כסו את החלות והניחו להן לתפוח שוב עד הכפלת נפחן.
  5. אפייה:

    • הברישו בעדינות את החלות בביצה טרופה וזרו עליהן שומשום.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (תוכנית טורבו) עד שהחלות זהובות ויפות.
  6. קירור והקפאה:

    • הניחו לחלות להתקרר לחלוטין.
    • הכניסו את החלות לשקית אטומה והקפיאו.
    • להגשה, הפשירו את החלות בטמפרטורת החדר והן יהיו רכות כמו ביום האפייה.

מתכון של: אריאלה גולדמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *