חמוצים ביתיים קלים וטעימים: מתכון מנצח ב-20 דקות

3.2/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

מצרכים:

  • 1 כרובית קטנה, שטופה וחתוכה לפרחים
  • 1 גזר, חתוך למקלות
  • 1-3 פלפלים (בצבעים שונים), חתוכים לרצועות
  • 1/2 כרוב קטן, פרוס לפרוסות
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים למקלות
  • 1 פלפל חריף אדום, חתוך לפרוסות
  • 1 פלפל חריף ירוק, חתוך לפרוסות
  • 1 לימון, פרוס לפרוסות
  • 1 ראש שום, קלוף ומופרד לשיניים
  • 1 צרור שמיר טרי
  • 3 כוסות חומץ לבן
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 5-6 עלי דפנה

אופן הכנה:

  1. בתחתית צנצנת זכוכית גדולה ונקייה, מניחים כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, שמיר וכמה שיני שום.
  2. מסדרים שכבות של ירקות בצנצנת, כשביניהן מפזרים פרוסות לימון, שום, שמיר ופלפל חריף.
  3. ממשיכים לסדר שכבות עד שהצנצנת מלאה, ומסיימים בשכבה של שום, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושמיר.
  4. יוצקים את החומץ על הירקות, ומערבבים פנימה את המלח. מוסיפים מים קרים עד לכיסוי מלא של הירקות.
  5. סוגרים את הצנצנת ומשקשקים אותה היטב כדי לפזר את המלח והתבלינים.
  6. הופכים את הצנצנת ומניחים אותה הפוכה למשך כמה דקות כדי לוודא שאין נזילות.
  7. מאחסנים את הצנצנת במקום קריר ומוצל למשך 2-3 ימים, עד שהחמוצים מוכנים.

מתכון של דבורה אוזנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *