חמוצים ביתיים של שרונה זאבי
חמוצים ביתיים קלים להכנה
מתכון קל ופשוט להכנת חמוצים ביתיים שיהיו טעימים ממש כמו במסעדות!
מצרכים:
- לצנצנת לפת:
- 8 יחידות לפת
- 1 סלק גדול
- רבע כוס חומץ
- כפית מלח על כל כוס מים
אופן ההכנה:
- קולפים את הירקות ופורסים גס.
- מסדרים בצנצנת וממלאים מים עד לכיסוי הירקות. מוסיפים כפית מלח לכל כוס מים.
- מוסיפים מעט חומץ.
- סוגרים את הצנצנת ומניחים על השיש למשך 3 ימים. לאחר מכן, מעבירים למקרר.
רעיונות נוספים:
- צנצנת כרוב וגזר:
- כרוב, גזר וסלרי. הכניסו לצנצנת, הוסיפו מלח ומים.
- צנצנת מעורבת:
- גזר, שומר, פלפל אדום וכל ירק אחר שאוהבים. הכניסו לצנצנת, הוסיפו מלח ומים.
טיפים:
- ניתן לגוון את סוגי הירקות לפי הטעם.
- חשוב להשתמש בירקות טריים ואיכותיים.
- מומלץ לשמור את החמוצים במקרר לאחר הכנתם.
בתאבון!
Leave a Reply