מתכון לטאג’ין עוף וירקות
המתכון שלי לטאג’ין עוף הוא פשוט, עשיר בטעמים וממלא את הבית בריחות מדהימים. הכנתי אותו פעמים רבות והוא תמיד זוכה למחמאות. כעת, אשתף אתכם איך מכינים אותו שלב אחר שלב.
מצרכים:
- 2 כפות סילאן
- 1 כף גרגירי כמון
- מקל קינמון חצוי לשניים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גרגירי כוסברה שלמים
- כפית וחצי מלח
- קילו בצל קצוץ
- כרעיים ושוקיים של עוף
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- בקערה אני מערבב את הבצל, גרגירי הכוסברה והכמון, מוסיף את הסילאן, שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ואת מקל הקינמון. מערבבים היטב.
- אני מפזר מחצית מתערובת הבצל בתחתית הטאג’ין.
- מסדר את העוף מעל, על השוקיים והכרעיים.
- מפזר את יתרת תערובת הבצל על העוף ומכסה היטב במכסה הטאג’ין.
- מכניס לטאג’ין לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה.
- לאחר מכן, אני מנמיך את החום ל-180 מעלות וממשיך לאפות ל-3.5 שעות נוספות.
- לאחר מכן, מוציא מהתנור ומגיש חם.
טעמו של הטאג’ין הזה עמוק ומלא ניחוחות מהמזרח התיכון. בזכות האפייה הארוכה, העוף יוצא רך ועסיסי, והבצל כמעט מתקרמל. אני ממליץ לנסות ולהרגיש איך זה ממלא את הבית בריח משגע!
מקור: מתכון משפחתי שעבר דורות רבים
Leave a Reply