מתכון לטארט שקדים
מצרכים:
לבצק:
- 1 וחצי כוסות קמח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- חצי כפית מלח
- 4 כפות אבקת סוכר
לקרם שקדים:
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 200 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם שקדים מולבנים, לפיזור
- 2 פקקים תמצית וניל
- ריבת משמש, לחימום והברשה
טארט אגסים וקרם שקדים – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגיות מקמח שקדים מתכון מעלף
4 סלטים מיוחדים לשבועות שפשוט חובה להכין
טארט טאטן מתכון קל כמו בצרפת
אופן ההכנה:
- הכנת הקלתית: במעבד מזון, ערבבו את הקמח, המלח והחלמונים. הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת פירורית. לושו את הבצק בידיים עד לקבלת כדור אחיד. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-30 דקות.
- הכנת המלית: בקערת המיקסר, הקציפו את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הביצים אחת אחת, ולאחר מכן את אבקת השקדים ותמצית הוניל.
- הרכבת הטארט: הוציאו את הבצק מהמקרר ורדדו אותו על משטח מקומח לעיגול בעובי של 2 ס"מ. העבירו לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
- שפכו את קרם השקדים על הקלתית ופזרו מעל את השקדים המולבנים.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות, או עד שהטארט מזהיב.
- חממו מעט ריבת משמש והברישו בעדינות על הטארט החם.
בהצלחה!
מתכון של גקלין פדלון.
Leave a Reply