זמן הכנה: 20 דקות + שעה הקפאה זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
לקציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול מגורר דק/טחון
- 1 תפוח אדמה גדול מגורר דק/טחון
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כוס קמח
- 3 כפות שמן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף גדושה תבלין גריל עוף
- ½ כפית מלח
- (אופציונלי: צרור פטרוזיליה קצוצה)
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- פירורי לחם
לטיגון:
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים עיגולים בגודל הרצוי על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית למקפיא למשך שעה להתייצבות הקציצות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה.
- טובלים כל קציצה בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם, מצפים היטב מכל הצדדים.
- מטגנים את הקציצות בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים.
- מוציאים את הקציצות המוכנות מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
הגשה:
מגישים את הקציצות החמות לצד סלט ירקות רענן, מטבלים אהובים או אורז לבן.
מתכון של שירלי לוי.
Leave a Reply