טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה

דרגו את המתכון

טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה

זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 2 קישואים, חתוכים לפרוסות דקות (או ירקות אחרים לפי בחירתכם)
  • 2-3 צרורות תרד, שטוף וקצוץ גס
  • שמן שומשום
  • סילאן
  • רוטב סויה
  • צ'ילי גרוס
  • 1 חבילת טופו (300 גרם), חתוך לקוביות
  • שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שומשום

מתכון לטופו מבריק עם אורז וירקות מוקפצים של אולגה טוכשר – פודי

מתכונים נוספים

מתכון למוקפץ ירקות נדיר
מתכון למרק עדשים כתומות טבעוני עשיר בטעמים
פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות – מתכון קל

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את הירקות:

    • מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק.
    • מוסיפים את הבצל הסגול והקישואים ומקפיצים עד שהם מתרככים מעט.
    • מוסיפים את התרד ומקפיצים עד שהוא מאבד מנפחו.
    • מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב.
    • מתבלים בשמן שומשום, סילאן, רוטב סויה וצ'ילי גרוס לפי הטעם.
  2. מקפיצים את הטופו:

    • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נפרדת.
    • מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
    • מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל ושומשום ומקפיצים עוד כדקה.
  3. מגישים:

    • מעבירים את תערובת הירקות והקינואה לצלחת הגשה.
    • מוסיפים מעל את קוביות הטופו המוקפצות ומגישים מיד.

מתכון של עידית מרום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *