טירמיסו בכוס אישית: קינוח קפה מהיר ומפנק

דרגו את המתכון

טירמיסו בכוס: קינוח קפה מהיר ומפנק

זמן הכנה: 15 דקות זמן קירור: שעתיים לפחות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • למטבל בישקוטים:
    • כוס מים רותחים
    • 2 כפיות גדושות קפה מגורען
    • 30 מ"ל ליקר בייליס/אמרטו (מומלץ)
    • 10 בישקוטים
  • לקרם מסקרפונה:
    • 500 גרם גבינת מסקרפונה
    • חבילת גבינת שמנת 5%
    • 500 מ"ל שמנת להקצפה (קרה)
    • 100 גרם אבקת סוכר
    • כפית שטוחה מחית וניל
    • כדורי קראנץ (לתוספת בין השכבות)
  • לקישוט:
    • אבקת קקאו
    • 2 כפות ממרח אגוזי לוז

טירמיסו בכוס | מתכון לטירמיסו ללא ביצים

מתכונים נוספים

מתכון קל ומהיר לטירמיסו ללא ביצים (ללא אפייה)
עוגת טירמיסו מעלפת ב-5 דקות
קרפ צרפתי כמו בפריז: המתכון שתמיד מצליח

אופן הכנה:

  1. הכנת מטבל הבישקוטים:
    • ערבבו את הקפה עם המים הרותחים והניחו בצד עד להמסה.
    • לאחר שהקפה התקרר מעט, הוסיפו את הליקר.
  2. הכנת קרם המסקרפונה:
    • הוציאו את הגבינות לטמפרטורת החדר ופתחו אותן באמצעות לקקן בקערה.
    • סננו נוזלים במידת הצורך.
    • הקציפו שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצף חלקי.
    • הוסיפו את הגבינות והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף תפוח.
    • העבירו את הקרם לשקית זילוף.
  3. הרכבת הקינוח:
    • חתכו את הבישקוטים לרבעים וטבלו אותם קלות במטבל הקפה.
    • הניחו שכבה של בישקוטים בתחתית כל כוס.
    • זלפו שכבה של קרם מסקרפונה מעל הבישקוטים.
    • פזרו כדורי קראנץ בין הבישקוטים.
    • זלפו שכבה נוספת של קרם.
    • השתמשו במרית גדולה כדי לשטח את הקרם.
  4. קירור וקישוט:
    • הכניסו את הכוסות למקרר לפחות לשעתיים.
    • הניחו נייר מעל חצי כוס ופזרו קקאו דרך מסננת מעל החצי החשוף.
    • העבירו את ממרח אגוזי הלוז לשקית זילוף וזלפו בצד ללא הקקאו.

מתכון של: מרי קוגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *