מתכון לכבד ופטריות בבצל מקורמל
באדיבות סוניה סאני בן הרוש
מצרכים:
- 500 גרם כבד עוף צלוי (מטעמי כשרות)
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות (1 שמפיניון ו-1 פורטבלו)
תיבול:
- 1 כף שטוחה סוכר חום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- קמצוץ ראס אל חנות
- 1 כף גדושה סילאן
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים 5 כפות שמן במחבת ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הכבד והתבלינים (מלבד הסילאן והפטרוזיליה) ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הסילאן ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
- מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 1-2 דקות.
הגשה:
מומלץ להגיש את המנה לצד פירה.
טיפ:
- טעמו את המנה לפני ההגשה והוסיפו תבלינים לפי טעמכם.
Leave a Reply