כבד עוף עם פטריות בבצל מקורמל – מנה מושחתת

3.1/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

מתכון לכבד ופטריות בבצל מקורמל

באדיבות סוניה סאני בן הרוש

מצרכים:

  • 500 גרם כבד עוף צלוי (מטעמי כשרות)
  • 2 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות (1 שמפיניון ו-1 פורטבלו)

תיבול:

  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • קמצוץ ראס אל חנות
  • 1 כף גדושה סילאן
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים 5 כפות שמן במחבת ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הכבד והתבלינים (מלבד הסילאן והפטרוזיליה) ומטגנים 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את הסילאן ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  6. מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 1-2 דקות.

הגשה:

מומלץ להגיש את המנה לצד פירה.

טיפ:

  • טעמו את המנה לפני ההגשה והוסיפו תבלינים לפי טעמכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *