מתכון לכיסוני גבינה
מרכיבים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס מים רותחים
- קורט מלח
מילוי גבינה 1:
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
- 100 גרם גבינת פטה 5%
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
- 50 גרם גבינת קצקבל (או גבינה אחרת) מגוררת
מילוי גבינה 2:
- 250 גרם גבינה בולגרית 5% (או טובורג) מגוררת
- 100 גרם פטה עיזים 5% (או בולגרית מעודנת 5%) מגוררת
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- המיסי את החמאה והוסיפי כוס קמח.
- הוסיפי את המים הרותחים וערבבי היטב.
- לאחר שהבצק התקרר מעט, הוסיפי את יתרת הקמח והמלח.
- לושי את הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
-
הכנת המילוי:
- ערבבי את כל מרכיבי המילוי שבחרת בקערה נפרדת.
-
הכנת הכיסונים:
- בעזרת קורצן, צרי עיגולים מהבצק (הבצק מספיק לכ-25 כיסונים).
- מלאי כל עיגול בתערובת הגבינות.
- סגרי היטב את הכיסונים וודאי שהם אטומים.
- הקפיאי את הכיסונים עד לשימוש.
-
בישול הכיסונים:
- הכניסי את הכיסונים הקפואים לסיר עם מים רותחים, מלח ושמן.
- כאשר הכיסונים צפים, הוציאי אותם לכלי עם מעט שמן כדי שלא יידבקו.
הגשה:
- ניתן לטגן את הכיסונים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
- ניתן להשחים את הכיסונים בתנור שחומם מראש.
טיפ: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים למילוי הגבינה.
מתכון של מירי גולני.
Leave a Reply