מתכון ביתי לבייגל בסגנון אמריקאי
מצרכים לבייגל
- 3.5 כוסות קמח
- 1 ושליש כוסות מים פושרים
- 3 כפות סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- פרג או שומשום לציפוי
שלבי הכנה
- בקערה גדולה, אני מערבב חצי כוס קמח יחד עם הסוכר והשמרים.
- בהדרגה אני מוסיף את המים הפושרים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- אני מכסה ומשאיר לתפיחה למשך חצי שעה.
- מוסיף את שאר הקמח והמלח, ולש בעזרת מיקסר עד שמתקבל בצק חלק.
- מכסה את הבצק ומשאיר לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- אני מעצב את הבצק למעין גליל וחותך ל-10 חלקים שווים.
- מגלגל מכל חתיכה כדור ומניח על נייר אפייה, מכסה ומשאיר לתפיחה נוספת של חצי שעה.
- יוצר חור במרכז כל כדור בצק, שיווצר הבייגל.
- מרתיח את הבייגל במים חמים למשך 4 דקות והופך אותם באמצע.
- מפזר מעל הציפוי המועדף עלי – פרג או שומשום.
- מסדר את הבייגל בתבנית אפויה.
- אופה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 20 דקות.
אם נהניתם מהמתכון, אני ממליץ לנסות ולשתף את החוויה שלכם! אני תמיד שמח לשמוע איך יצא אצלכם. שיהיה בתאבון!
Leave a Reply