ככה מכינים בייגל אמריקאי אותנטי וטעים בבית!

ככה מכינים בייגל אמריקאי אותנטי וטעים בבית!
דרגו את המתכון

 

מתכון ביתי לבייגל בסגנון אמריקאי

מצרכים לבייגל

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 ושליש כוסות מים פושרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • פרג או שומשום לציפוי

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה, אני מערבב חצי כוס קמח יחד עם הסוכר והשמרים.
  2. בהדרגה אני מוסיף את המים הפושרים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  3. אני מכסה ומשאיר לתפיחה למשך חצי שעה.
  4. מוסיף את שאר הקמח והמלח, ולש בעזרת מיקסר עד שמתקבל בצק חלק.
  5. מכסה את הבצק ומשאיר לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. אני מעצב את הבצק למעין גליל וחותך ל-10 חלקים שווים.
  7. מגלגל מכל חתיכה כדור ומניח על נייר אפייה, מכסה ומשאיר לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  8. יוצר חור במרכז כל כדור בצק, שיווצר הבייגל.
  9. מרתיח את הבייגל במים חמים למשך 4 דקות והופך אותם באמצע.
  10. מפזר מעל הציפוי המועדף עלי – פרג או שומשום.
  11. מסדר את הבייגל בתבנית אפויה.
  12. אופה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 20 דקות.

אם נהניתם מהמתכון, אני ממליץ לנסות ולשתף את החוויה שלכם! אני תמיד שמח לשמוע איך יצא אצלכם. שיהיה בתאבון!

ככה מכינים בייגל אמריקאי אותנטי וטעים בבית!