כעכ עיראקי נדיר – המתכון הכי טוב שתמצאו!
זמן הכנה: כשעה וחצי דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
- ¼1 כוסות שמן
- 2 ביצים ( L)
- 3 כפות חוויאג' לאפיה (להשיג בחנויות מתמחות לאפייה)
- ½ כפית מלח
- ¾1 כוסות מים (פושרים)
- 2 כפות שמרים יבשים
עוגיות כעכע/קעקע עיראקיות – מתכון אליפות של 10 שנים!
מתכונים נוספים
עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר
מתכון לבאבקה קינמון מושלמת: רכה, מתוקה וממכרת
עוגיות דקות ללא קמח מתכון נדיר
אופן הכנה:
- הכנת השמרים: ממיסים את השמרים בחלק מהמים הפושרים ומערבבים היטב.
- לישת הבצק: יוצרים גומה בקערה גדולה. מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, חוויאג') לגומה. מוסיפים את הביצים, השמן ותערובת השמרים. מתחילים ללוש את הבצק ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
- התפחה ראשונה: מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- עיצוב הכעכים: לאחר ההתפחה, לשים מעט את הבצק להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה. יוצרים מכל כדור צורה של כעכ: יוצרים נקניק מהבצק, סוגרים אותו לעיגול ויוצרים חור במרכז.
- התפחה שנייה: מניחים את הכעכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כרבע שעה נוספת.
- אפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הכעכים כרבע שעה או עד שהם מזהיבים יפה.
מתכון של: תהילה גיל
Leave a Reply