כרובית ממולאת בבשר טחון ברוטב עגבניות: מנה טעימה, משביעה ומזינה!
הקדמה:
כרובית ממולאת בבשר טחון ברוטב עגבניות היא מנה קלאסית ואהובה, שמוגשת בבתים רבים בישראל. המנה משלבת טעמים עשירים של בשר, ירקות ותבלינים, והיא גם יפה ומרשימה.
שאלות ותשובות:
מהם המרכיבים הדרושים למנה?
- כרובית
- בשר טחון (בקר, טלה או עוף)
- אורז
- בצל
- שום
- פטרוזיליה
- כוסברה
- תבלינים (כמון, כורכום, פלפל שחור, מלח)
- רוטב עגבניות
איך מכינים את המנה?
- מבשלים את האורז במים קרים עד שהוא מתרכך.
- מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את האורז המסונן, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים ומערבבים היטב.
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ומרוקנים אותם בעזרת סכין קטנה.
- ממלאים את פרחי הכרובית בתערובת הבשר.
- מניחים את פרחי הכרובית הממולאים בסיר ומכסים ברוטב עגבניות.
- מבשלים על אש קטנה למשך כ-45 דקות, עד שהכרובית רכה.
טיפים:
- ניתן להוסיף ירקות נוספים לתערובת הבשר, כמו גזר או קישואים.
- ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן או להכין רוטב ביתי.
- ניתן להגיש את המנה עם אורז לבן או פירה.
בתיאבון!
מתכון של נורית גיספן.
מצרכים
יש לשטוף ולנקות הכרובית היטב.
אני משרה הכרובית עם מלח ומעט חומץ כחצי שעה ולאחר שוטפת היטב היטב.
כרובית אני השתמשתי ב-4 כרוביות קטנות (בערך בגודל אשכולית)
להרתיח בסיר מים כשרותחים המים לחלוט הכרוביות מספר דקות
שהכרובית לא תצא רכה מידי ובטח לא סמרטוטית.
להוציא ולקרר מעט.
למילוי הבשר
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור, בהרט לקציצות
לערבב הכל טוב טוב טוב ולתת מנוחה קלה.
רוטב עגבניות
5-6 עגבניות בשלות או קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עבניות
חצי בצל קצוץ
2 שיני שום
מים לפי הצורך
קורט סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1/2 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה.
אופן הכנה
אופן ההכנה
1. אופן הכנת הרוטב:
2. לטגן הבצל עם מעט שמן זית.
3. כשהבצל נעשה שקוף להוסיף השום הכתוש.
4. להוסיף העגבניות המרוסקות לערבב.
5. להוסיף הרסק עגבניות, התבלינים.. לערבב לשפר טעמים.
6. להוסיף מים לבחוש להנמיך האש להסמיך הרוטב.
7. כעת להרכבה:
8. לוקחים כרובית, פותחים קלות,ממש בעדינות ועושים מרווחים בין פרחי הכרובית.
9. כעת ממלאים הכרובית במרווחים מהמלית של הבשר הטחון. למלא ללא חשש,למלא המוןןןן חייבים! למלא הרבה! עוד ועוד לאן שרק אפשר לדחוף מלית. ובין לבין,עשו בעצמיכם עוד מרווחים ומלאו במלית גם בתחתית הכרובית והמוןןןן ממש למלא בכמויות.(גם אם נדמה לכם שזה מלא,זה לא מספיק מלא בבשר טחון.).
10. למרוח הכרובית בביצה ולצפות בפירורי לחם. לטגן הכרובית. להשתדל בכל הכיוונים.
11. להוציא הכרובית ולהכניס לרוטב המתבשל. לבשל כ-15-20 דקות.
12. בסוף להכניס לגריל ל-5-10 דקות.
13. בהגשה לצקת מרוטב עגבניות על הכרובית ולהתענג!!!.
ב ת י א ב ו ן ! ! !.
Leave a Reply