כרובית צלויה בתנור עם צ’ילי מתוק

כרובית צלויה בתנור עם צ'ילי מתוק
דרגו את המתכון

מתכון של חגית חוגי

מתכון פשוט וקל להכנה לפרחי כרובית צלויים בתנור עם נגיעה של צ’ילי מתוק. הכרובית יוצאת רכה מבפנים וקריספית מבחוץ, מושלמת כתוספת לכל ארוחה.

מצרכים:

  • כרובית גדולה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות צ’ילי מתוק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט תבלין פילדלפיה או פפריקה עם עשבי תיבול מיובשים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הכרובית, חותכים לפרחים ומשרים בקערת מים עם חומץ לחצי שעה.
  2. מסננים את פרחי הכרובית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה את שמן הזית, הצ’ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור, השום הכתוש ותבלין פילדלפיה או פפריקה.
  4. יוצקים את התערובת על פרחי הכרובית שבתבנית ומערבבים היטב כך שכל הפרחים יצופו ברוטב.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה יפה.

טיפ: ניתן להוסיף לתערובת גם עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה.