לביבות ירקות מטוגנות ממכרות
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל
- כפית שום כתוש
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כמון
- כפית מלח
- כף אבקת מרק
- 4-5 עלי פטרוזיליה
- 2 ביצים
- 7-8 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מבשלים את הגזר, הקישואים ותפוח האדמה עד ריכוך. מסננים ומועכים לפירה.
- טוחנים את הבצל ומוסיפים לפירה הירקות.
- מתבלים בשום כתוש, פלפל שחור, כמון, מלח ואבקת מרק.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת יחד עם הביצים ופירורי הלחם. מערבבים היטב.
- מכניסים את התערובת למקרר למשך 30 דקות לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר 10 דקות לפני הטיגון.
- מחממים שמן במחבת.
- בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מתכון של יפה וקס ברקו
Leave a Reply