לביבות תפוחי אדמה ובטטה פריכות וטעימות בקלי קלות

3/5 - למתכון דירוג של 20 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים (עם קליפה אדומה), קלופים ושטופים
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ושטופים
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות ושטופות
  • 4 ביצים (M או L)
  • 6 כפות קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף (או כפית מלח נוספת)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון

מתכונים נוספים

לביבות תפוחי אדמה מושלמות: מתכון קל וטעים
לביבות דלעת מתכון מדהים
לביבות מתוקות שילדים אוהבים משאריות של חלה

הוראות הכנה:

  1. מגררים: בעזרת פומפייה עם חורים גדולים, מגררים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל לקערה גדולה.
  2. סוחטים: מניחים את הירקות המגוררים על מגבת מטבח נקייה וסוחטים היטב את הנוזלים. חוזרים על פעולה זו פעמיים להוצאת נוזלים מירבית.
  3. מערבבים: מעבירים את הירקות הסחוטים חזרה לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח, המלח, אבקת המרק (או מלח נוסף), הפלפל השחור ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מטגנים: מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה על להבה גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ושחמה.
  5. מסננים: מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן.

טיפ: הגישו חם עם שמנת חמוצה או רוטב תפוחים!

מתכון של סבתא לאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *