לחם כוסמין ביתי בריא וטעים

לחם כוסמין ביתי בריא וטעים
דרגו את המתכון

ארומה כפרית של מאפה חם וביתי

לחם כוסמין, קל להכנה, עשיר בסיבים תזונתיים ודל שומן. מעולה לארוחות בוקר או ערב, לצד מטבלים או כריך משביע.

מאת: תמר שמלי.

מצרכים

  • 1/2 ק”ג קמח כוסמין
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס קוואקר מלא גס
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
  • 1 כוס חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים (לערך)
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר במשך 10 דקות. אם משתמשים באגוזים וחמוציות, מוסיפים אותם בסוף הלישה.
  2. מתפיחים את הבצק למשך שעה.
  3. לאחר שעה, מורידים את נפח הבצק ומחלקים אותו בהתאם לתבניות הרצויות. אפשר להשתמש בתבנית אחת גדולה או במספר תבניות קטנות.
  4. מניחים את הבצק בתבנית, מרטיבים אותו במעט מים ומפזרים בנדיבות גרעיני דלעת, חמניה ושומשום.
  5. מתפיחים שוב עד שהבצק עולה למעלה (כחצי שעה).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כחצי שעה, עד שהלחם מזהיב.

הערות

  • ניתן להכין לחם בסיסי ללא תוספת אגוזים וחמוציות.
  • זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לסוג התנור ולגודל התבנית.
Exit mobile version