לחם פרנה מרוקאי אותנטי: מתכון מסורתי וטעים

לחם פרנה מרוקאי אותנטי
2/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

מתכון לפרנות ביתיות:

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח (מנופה)
  • 1 כף מלח
  • 1-4 כפות סוכר (לפי הטעם)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • מים פושרים (לפי הצורך)

הוראות הכנה:

  1. ערבוב יבש: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.
  2. הוספת נוזלים: צרו גומה במרכז התערובת, הוסיפו את השמן והתחילו להוסיף מים פושרים בהדרגה תוך כדי לישה. המשיכו ללוש עד לקבלת בצק מעט דביק אך לא נוזלי (בערך 3 כוסות מים).
  3. התפחה ראשונה: שמנו קלות את הבצק, כסו את הקערה והניחו לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו.
  4. הכנת ניירות אפייה: חתכו 8 ריבועי נייר אפייה בגודל המתאים לפרנות. הניחו אותם על משטח ושמנו קלות.
  5. עיצוב הפרנות: חלקו את הבצק ל-8 חלקים שווים. קמחו קלות משטח עבודה, ובעזרת הידיים עצבו כל חלק לעיגול. הניחו את העיגולים על ניירות האפייה המשומנים, מרחו מעט שמן על כל עיגול וכסו בשקית ניילון גדולה. הניחו להתפחה שנייה (10-20 דקות, תלוי בטמפרטורה).
  6. חימום התנור: בינתיים, חממו את התנור ל-230-250 מעלות (תלוי בעוצמת התנור) על תוכנית גריל. הניחו תבנית מתאימה (המכילה 2 פרנות) על הרשת בשלב השני מלמעלה.
  7. אפייה: בעזרת ידיים משומנות, שטחו קלות 2 עיגולי בצק והניחו בצד ל-2 דקות. הוציאו בזהירות את התבנית החמה מהתנור, הרימו את עיגולי הבצק עם נייר האפייה והפכו אותם על התבנית (כך שהצד שהיה למטה יהיה למעלה). הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה.
  8. המשך התפחה ואפייה: בזמן האפייה, שטחו את 2 עיגולי הבצק הבאים וכסו אותם בשקית ניילון. כאשר הפרנות הראשונות מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והניחו על מגבת נקייה. הכניסו את 2 הפרנות הבאות לתנור וחזרו על התהליך עם שאר הבצק.
  9. הגשה: הגישו את הפרנות חמות וטריות.

טיפ: כדי לשמור על הפרנות רכות, כסו אותן במגבת לאחר האפייה.

מתכון של מלי.

Exit mobile version