לחם פרנה מרוקאי אותנטי
מתכון לחם פרנה נפלא במקורו מהמטבח המרוקאי, שיכול לשמש כתוספת נפלאה למרק או כמנה עצמאית בפני עצמה.
מרכיבים לפרנה:
- 1 ק”ג קמח לבן
- 1/2 כף סוכר
- 1/2 כף דבש
- 1/2 1 כף שמרים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2-3 כוסות מים חמימים
הכנה:
- שמים קמח בקערה גדולה.
- מוסיפים סוכר, דבש ושמרים ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים שמן ומערבבים שוב.
- מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתגבשת.
- מוסיפים מלח וממשיכים לערבב.
- ממשיכים להוסיף מים עד שהבצק הופך לגמיש ונעים למגע כפי שנראה בסרטון.
לאחר ההתפחה הראשונה שנמשכת כחצי שעה, יוצרים 4-5 כדורי בצק ומאפשרים להתפחה נוספת של כמות זמן דומה.
- מרדדים כל כדור לצורת לחם עגול בעובי הרצוי.
- מניחים את הפרנה בסיר גריל כפי שראיתם בסרטון, מתיזים מעט מים על פני הבצק ואופים את הלחם מכל צד עד שצבע הקרום זהוב ויפה.
- אפשר גם לאפות בתנור רגיל, אך הטעם והמרקם יהיו פחות אותנטיים מהגריל.
אם המתכון הזה שימח אתכם, נשמח לשמוע איך יצא בתגובות! תשתפו את הטעם הנהדר הזה עם אחרים. בתאבון!
שניתן לשמור במקרר ולהנות ממנו במהלך כל השבוע.
Leave a Reply