לחם שום מושחת של ליטל אשואל

לחם שום מושחת של ליטל אשואל
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחם שום ממכר

מתכון קל ומהיר להכנת לחם שום מושחת במיוחד! בצק רך ואוורירי עם מלית שום, פטרוזיליה ופרמזן – פשוט תענוג! מושלם לצד ארוחה או סתם לנשנוש.

מצרכים:

  • קילו קמח לבן מנופה
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח
  • 2.5-3 כוסות מים

למריחה:

  • 1 שקית פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • 150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים שמן ומים ולשים כשתי דקות לאיחוד ראשוני.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דקות לבצק רך ונעים. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים.
  4. מכסים ומתפיחים שעה.
  5. טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, שום ומלח למרקם גס.
  6. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  7. מרדדים כל חלק למלבן דק.
  8. מורחים חמאה רכה, מפזרים פרמזן ותערובת פטרוזיליה.
  9. חותכים לריבועים ומסדרים בתבנית מרובעת בצורה עומדת מרופדת בנייר אפייה.
  10. מורחים בחלמון ביצה ואופים ב-180 מעלות על תכנית טורבו למשך 30-35 דקות.

הערות:

  • ניתן לגוון את המלית עם עשבי תיבול נוספים כמו אורגנו או בזיליקום.
  • מומלץ להגיש את הלחם חם מהתנור.

בתיאבון!