לחמניות ביתיות רכות כמו מאפייה

לחמניות ביתיות רכות כמו מאפייה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של צפנת קורדובה

מתכון קל ופשוט להכנת לחמניות רכות וטעימות שיתאימו לכל ארוחה.

מצרכים:

  • קילו קמח
  • כף מלח
  • רבע כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ביצה
  • 3 כוסות מים

תערובת ציפוי:

  • שומשום
  • גרעיני חמניה או דלעת
  • קצח
  • פרג
  • זרעי פשתן

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר, ערבבו את השמרים, הסוכר והמים. הניחו לתערובת לנוח 10 דקות.
  2. הוסיפו את הביצה והשמן וערבבו חצי דקה.
  3. הוסיפו את הקמח והמלח ולושו 10 דקות.
  4. הניחו לבצק לנוח שעה.
  5. לחממו תנור ל-200 מעלות.
  6. רפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. צרו צורות לחמניות כרצונכם.
  8. טבלו כל לחמניה בקערה קטנה עם מים.
  9. פזרו את תערובת הציפוי על צלחת וטבלו בה את הלחמניה.
  10. הניחו את הלחמניות על התבנית.
  11. תנו ללחמניות לתפוח שעה.
  12. אפו כ-30 דקות עד להזהבה.

בתאבון!

טיפ:

השלב החשוב ביותר הוא לתת לשמרים, סוכר ומים לנוח יחד 10 דקות לפני הוספת שאר המרכיבים. זה יעזור לבצק לתפוח יפה.

הערות:

  • ניתן לגוון את תערובת הציפוי לפי הטעם.
  • זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
Exit mobile version