מרכיבים:
- 4 כוסות קמח (אוניברסלי)
- 2 גביעי יוגורט (רגיל או במתיקות מעודנת)
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 שקיות אבקת אפייה
- (אופציונלי) ¼ כוס מים פושרים
- שומשום
אופן ההכנה:
- לישה: בקערה גדולה, ללוש את הקמח, היוגורט, המלח, שמן הזית ואבקת האפייה עד לקבלת בצק רך ואחיד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו בהדרגה את המים הפושרים.
- מנוחה: כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.
- חלוקה ורידוד: חלקו את הבצק ל-10 חלקים שווים. על משטח מקומח קלות, רדדו כל חלק לנחש (כמו בתמונה)
- ציפוי שומשום: הכינו קערה עם מים פושרים וצלחת עם שומשום. טבלו כל לחמניה במים ולאחר מכן בשומשום, כך שיצפה את שני הצדדים.
- אפייה: חממו תנור ל-200 מעלות. אפו את הפיתות בתנור שחומם מראש כ-10-15 דקות, עד שהן מזהיבות ומתנפחות מעט.
הגשה: הגישו את הלחמניות חמות לצד מטבלים אהובים, סלטים או כמילוי לכריכים.
טיפים:
- ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים לבצק (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
- ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה ולחמם אותן לפני ההגשה.
בתיאבון!
מתכון אדוה שטרית.
Leave a Reply