מתכון של נועם זיגדון
המתכון הזה של נועם זיגדון יניב לכם לחמניות רכות ואווריריות כמו עננים! מושלם לאירוח, לכריכים או סתם לנשנוש טעים.
מצרכים:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כף משפר אפייה (מומלץ)
- 2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- ללוש את כל המצרכים במיקסר במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש.
- להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
- להוציא אוויר מהבצק ולהתפיח שוב במשך חצי שעה.
- לחלק את הבצק ל-15 כדורים.
- לפתוח כל כדור לאורך למלבן קטן ולגלגל לרולדה.
- להתפיח שוב במשך חצי שעה.
- להבריש את הלחמניות בחלמון טרוף.
- לפזר שומשום.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ולאפות כעשרים דקות או עד להשחמה יפה.
בתאבון!
Leave a Reply