לחמניות עננים אווריריות

לחמניות עננים אווריריות
2.7/5 - למתכון דירוג של 18 חובבי בישול

מתכון של נועם זיגדון

המתכון הזה של נועם זיגדון יניב לכם לחמניות רכות ואווריריות כמו עננים! מושלם לאירוח, לכריכים או סתם לנשנוש טעים.

מצרכים:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כף משפר אפייה (מומלץ)
  • 2.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. ללוש את כל המצרכים במיקסר במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש.
  2. להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
  3. להוציא אוויר מהבצק ולהתפיח שוב במשך חצי שעה.
  4. לחלק את הבצק ל-15 כדורים.
  5. לפתוח כל כדור לאורך למלבן קטן ולגלגל לרולדה.
  6. להתפיח שוב במשך חצי שעה.
  7. להבריש את הלחמניות בחלמון טרוף.
  8. לפזר שומשום.
  9. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ולאפות כעשרים דקות או עד להשחמה יפה.

בתאבון!