לחמניות פיצה מעלפות – המתכון שכולם אוהבים

לחמניות פיצה בתבנית
3.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

לחמניות פיצה מעלפות מאת רונית אזרד בוקובזה

מתכון מושלם לחמניות פיצה רכות ואווריריות שיהפכו את החופש הגדול לחגיגה קולינרית! קל להכנה וטעים בטירוף, המתכון הזה יגרום לילדים שלכם להתאהב באפייה.

מצרכים:

  • קילו קמח פחות כוס
  • 3/4 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כפית שטוחה מלח
  • כוס וחצי מים חמימים פושרים

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר, הכניסו את כל המצרכים מלבד המלח. לושו היטב במשך מספר דקות.
  2. הוסיפו את המלח ולושו עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. העבירו את הבצק לקערה, כסו במגבת והתפיחו במשך חצי שעה.
  4. לושו שוב את הבצק והתפיחו במשך חצי שעה נוספת.
  5. חלקו את הבצק ל-16 כדורים שווים.
  6. הניחו את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחצו קלות על כל כדור והתפיחו במשך חצי שעה נוספת.
  7. בעזרת האצבעות, צרו שקע במרכז כל כדור.
  8. מלאו כל שקע בכפית רוטב פיצה מוכן, או שתכינו רוטב משלכם מפחית עגבניות מרוסקות, שן שום מגורדת, אורגנו וזעתר.
  9. מרחו את שולי הלחמניות בביצה טרופה ופיזרו שומשום.
  10. חתכו חתיכות גבינה צהובה ופיזרו זיתים.
  11. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהלחמניות זהובות ויפות.

בתאבון!