מתכון ללחמניות שום
מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- 2 ורבע כוסות מים
לרוטב שום:
- חצי חבילת שמיר
- ראש שום
- שמן זית + שמן רגיל (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
לחמניות שום – חן במטבח
מתכונים נוספים
שום קונפי כמו במסעדה
סלט שומר ומלפפונים מתכון מנצח
קיש ברוקולי וגבינות מתכון משגע
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר.
- הוסיפו 2 כוסות מים וערבבו עד שמתחיל להיווצר בצק. הוסיפו את המלח ולושו עוד דקה.
- הוסיפו את השמן ולושו היטב במשך 4-5 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. במידת הצורך, הוסיפו את רבע כוס המים הנותרת.
- הניחו לבצק לנוח מכוסה במשך 10 דקות.
- העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו אותו עוד מספר דקות.
- שמנו קערה נקייה והניחו בה את הבצק. כסו את הקערה בשקית ניילון ומגבת והניחו לבצק לתפוח כשעה, עד שיכפיל את נפחו.
- בזמן שהבצק תופח, הכינו את רוטב השום: קצצו את השמיר והשום במעבד מזון או בסכין. הוסיפו את השמנים והמלח וערבבו היטב.
- חממו את התנור ל-180 מעלות.
- חלקו את הבצק לכדורים בגודל של ביצה. טבלו כל כדור ברוטב השום מכל צדדיו והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
- כסו את התבנית בניילון והניחו לכדורים לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
- אפו את הלחמניות במשך 15-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
- לפני ההגשה, מרחו בנדיבות את הלחמניות ברוטב שום נוסף.
טיפ: ניתן להכין את הלחמניות גם עם זעתר במקום שום, או בכל צורה אחרת שתרצו. בתאבון!
מתכון של זוהרה כהן.
Leave a Reply