מאפה כרוב ובצל זהוב וטעים בטירוף

2.4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות זמן התפחה: שעה + 10 דקות זמן אפייה: 20 דקות

מצרכים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ¼ כוסות חלב פושר (או מים לפרווה)

למילוי:

  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
  • 1 כף סוכר
  • ½ כרוב גדול, חתוך לרצועות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ½ צרור שמיר קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה קטנה, ערבבו את השמרים, סוכר וחלב פושר. הניחו לתערובת לנוח 10 דקות עד להופעת בועות.
  2. בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, שמן וביצה. הוסיפו את תערובת השמרים וערבלו במשך כמה דקות.
  3. הוסיפו מלח ובהדרגה את יתרת החלב, עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. לושו את הבצק במשך 7 דקות.
  4. הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו והתפיחו במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.

הכנת המילוי:

  1. במחבת גדולה, טגנו את הבצל הפרוס עד לשקיפות. הוסיפו סוכר והמשיכו לטגן עד שהבצל מזהיב.
  2. הוסיפו את רצועות הכרוב וטגנו עד לריכוך.
  3. תבלו במלח, פלפל ושמיר קצוץ (אם משתמשים).

הרכבת הבצקניות:

  1. לאחר שהבצק תפח, הוציאו אותו מהקערה וחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
  2. רדדו כל כדור לעיגול דק. הניחו במרכז כל עיגול מהמילוי וסגרו לצורת משולש. צבטו את הקצוות היטב כדי לאטום.
  3. הניחו את הבצקניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מרחו ביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב על הבצקניות ופזרו שומשום.
  5. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות.

הגשה:

הניחו לבצקניות להתקרר מעט לפני ההגשה.

מתכון של חני קונאשווילי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *