מאפה תפוחי אדמה ובצל מתכון מעלף

2.7/5 - למתכון דירוג של 23 חובבי בישול

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 3 בצלים מטוגנים
  • 2 ביצים
  • מיכל שמנת להקצפה 38% (או שמנת פרווה)
  • כוס קמח תופח
  • 1.5 כפות אבקת מרק עוף
  • חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • (אופציונלי) חבילת פטריות שמפיניון חתוכות ומוזהבות

מתכונים נוספים

אורז עם איטריות ובצל מתכון משגע
מתכון קל לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר בתנור
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר

אופן הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים כ-25 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך לא לגמרי.
  2. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בעזרת הידיים או מזלג לגושים קטנים (לא למרקם של פירה).
  3. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המעוכים עם שאר המצרכים: בצל מטוגן, ביצים, שמנת, קמח תופח, אבקת מרק עוף ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  4. (אופציונלי) ניתן להוסיף לתערובת גם פטריות שמפיניון חתוכות ומוזהבות.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מאורכת בגודל 20X30 ס"מ.
  6. מרססים את הקוגל במעט שמן, למניעת התייבשות.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך כשעה, או עד שהקוגל מזהיב.

טיפ: ניתן להגיש את הקוגל חם או קר, לצד סלט ירוק מרענן. בתאבון!

מתכון של מירי גולני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *