מאפינס תמרים ואגוזים רך ועסיסי
המצרכים:
- 3 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 סוכר וניל
- 3/4 מיכל ממרח תמרים
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית קינמון
- 2 וחצי כוסות קמח
- כוס תה מוכן
- אגוזי מלך לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הסוכר, השמן, סוכר הוניל וממרח התמרים.
- מוסיפים את אבקת האפיה, סודה לשתיה וקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את התה ומערבבים היטב.
- מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומערבבים.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס או תבנית אינגליש קייק.
- יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-5 דקות.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומפזרים מעל אגוזי מלך.
- מחזירים לתנור ואופים כ-30 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
טיפים:
- ניתן להשתמש בכוס מדידה חד פעמית חמה.
- לשמור את המאפינס בכלי אטום כדי לשמור עליהם רכים.
הערות:
מתכון פשוט ומהיר להכנת מאפינס תמרים ואגוזים טעימים ועסיסיים. מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
Leave a Reply