מאפינס תמרים ואגוזים של חני קונאשוילי

מאפינס תמרים ואגוזים של חני קונאשוילי
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מאפינס תמרים ואגוזים רך ועסיסי

המצרכים:

  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 3/4 מיכל ממרח תמרים
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • כוס תה מוכן
  • אגוזי מלך לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הסוכר, השמן, סוכר הוניל וממרח התמרים.
  2. מוסיפים את אבקת האפיה, סודה לשתיה וקינמון ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את התה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומערבבים.
  6. משמנים תבנית שקעים למאפינס או תבנית אינגליש קייק.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית.
  8. אופים בחום של 170 מעלות כ-5 דקות.
  9. מוציאים את המאפינס מהתנור ומפזרים מעל אגוזי מלך.
  10. מחזירים לתנור ואופים כ-30 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכוס מדידה חד פעמית חמה.
  • לשמור את המאפינס בכלי אטום כדי לשמור עליהם רכים.

הערות:

מתכון פשוט ומהיר להכנת מאפינס תמרים ואגוזים טעימים ועסיסיים. מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק.