דרגו את המתכון

מג'דרה מתכון ערבי אמיתי

מג'דרה היא מנה פשוטה לכאורה אך נפוצה מאוד במזרח התיכון ובישראל מקורה של המנה במטבח הערבי אך מככבת במטבח הישראלי גם כן. המרכיבים הבסיסיים שלה הם אורז, עדשים ובצל מקורמל, מה שעלול להישמע משעמם, אבל כשהם משתלבים יחדיו זה קסום.יוצר שילוב טעמים ייחודי שהופך את המנה להרמוניה של טעמים בפה.

חלק מהגרסאות משתמשות בתבלינים כמו שום, כמון, קינמון, אבל הגרסאות שאני מכירה מסתפקות רק בבצלים ומלח לתיבול (העדשים מוסיפות טעם פלפל),לפעמים דווקא הפשטות מנצחת.

המנה מככבת במטבחים של עדות המזרח אך לא רק,גם האשכנזים שטעמו התלהבו ואימצו את המנה – בדרך כלל מוגש עם סלט ישראלי ויוגורט מתובל (אלא אם כן כחלק מארוחת בשר, ואז בלי יוגורט).

זוהי ארוחה בסיר אחד, ללא לכלוך, אז לכו ותנסו אותה – אולי גם אתם תתחילו להכין אותה באופן קבוע.

המנה הזאת נבוססת על אורז בסמטי אך יש לא מעט גרסאות שנעשות באמצעות בורגול או חיטה כל אחד והעדפות שלו.

כמוכן המנה חביבה במיוחד על צמחוניים מאחר והיא עשירה בחלבון מהצומח.

מרכיבים

הוראות

  1. פרסו את הבצל לחצאי טבעות. הוסיפו את הבצל והשמן לסיר עמוק או מחבת מתאימה (שימו לב שיהיה מספיק מקום גם לאורז והעדשים).
  2. חממו את הבצל על אש גבוהה, לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו במשך כשעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. אתם רוצים שהבצל יתקָרמל היטב. הוסיפו את המלח בערך באמצע הבישול.
  3. הוציאו את הבצל מהסיר ושמרו בצד.
  4. השרו את העדשים במשך 15 דקות. סננו.
  5. הוסיפו את העדשים לסיר וכמות מים שתכסה אותן בקושי. בשלו במשך 15 דקות.
  6. השאירו את העדשים בסיר והוסיפו את האורז ועוד 2 כוסות מים. הביאו לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו לאש נמוכה ובשלו עד שהמים נספגים. כבו את האש והשאירו מכוסה למשך 10 דקות. פתחו ושימו בצד לעוד 10 דקות. ערבבו בעדינות עם מזלג.
  7. הגישו חם עם הבצל מעל או ערבבו אותו פנימה – כרצונכם.

בתאבון!

שתף

Exit mobile version