מתכון של גלינה פוזאיילוב
מתכון קל ופשוט להכנת בצק חש”ק מושלם למגולגלות במגוון מילויים. בצק רב תכליתי שמתאים למגוון מאפים מתוקים או מלוחים. המתכון קל לזכירה והתוצאה פשוט מעולה!
מצרכים:
לבצק:
- 2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
- 200 מ”ל שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה
למילוי:
- ממרח תמרים/חלוה/נוטלה
- אגוזים
- קינמון
- שקדים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מניחים את הבצק במקרר למשך שעתיים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק למלבן גדול.
- מורחים את המלבן בממרח שאוהבים.
- מפזרים אגוזים קצוצים, קינמון ושקדים.
- מגלגלים את המלבן לרולדה.
- פורסים את הרולדה לפרוסות, אך לא עד הסוף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.
Leave a Reply